NOVES TAULES DE CLIMA

CLÀSSIC

2D6Resultat
2Calor sufocant
Fa tan calor i humit que alguns jugadors s’enfonsen per l’esgotament per calor. Tira un D6 per a cada jugador al terreny de joc al final d’un drive. En una tirada d’1, el jugador s’enfonsa i no es pot col·locar al següent llançament.
3Molt assolellat
Un dia gloriós, però el sol encegador provoca un modificador -1 a totes les tirades de passi.
4-10Condicions perfectes
Ni massa fred ni massa calor. Un dia càlid, sec i lleugerament ennuvolat proporciona condicions perfectes per a jugar a Blood Bowl.
11Ploure a bots i barrals
Plou, fa que la pilota sigui relliscosa i difícil d’agafar. Un modificador -1 s’aplica a totes les tirades de captura (catch), intercepció o agafar (pick-up) la pilota.
12Tempesta de neu
Fa fred i neva! El gel al terreny de joc significa que qualsevol jugador que intenti moure una casella addicional (GFI) relliscarà i caurà al terra amb una tirada d’1-2, mentre que la neu significa que només es poden intentar passades ràpides o curtes.

PRIMAVERA

2D6Resultat
2Rosada del matí
El terreny està cobert de rosada pel fred de la nit, fent-ho tot una mica relliscós. Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador intenti Avançar una casella addicional. A més, apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova d’Agilitat per agafar la pilota.
3Flors en flor
Les flors estan florint, la saba dels arbres bombeja i el recompte de pol·len és alt, obligant l’àrbitre afectat per la febre del fenc a buscar refugi a l’interior. Mentre aquestes condicions meteorològiques estiguin vigents, els jugadors no poden ser expulsats per cometre una falta, encara que facin un doble natural a la tirada d’armadura o a la tirada de lesions.
4-10Condicions perfectes
No fa gaire càlid, però, de nou, no fa gaire fred: el temps ideal per jugar a Blood Bowl!
11Matí boirós
Una boira espessa ha baixat sobre el terreny de joc, reduint molt la visibilitat. Els jugadors només poden moure’s un màxim de sis caselles, tot i que encara poden córrer caselles extres de la manera normal (GFI). A més, només es poden realitzar accions de passada ràpida i curta.
12Vents forts
Els vents xiulen per l’estadi i els jugadors amb prou feines s’escolten. Tireu un D6 cada vegada que un jugador del vostre equip vulgui fer servir una nova tirada d’equip (re-roll). En una tirada de 2 o més, podeu utilitzar una nova tirada d’equip com de costum. En un 1, no es pot utilitzar una nova tirada d’equip.

ESTIU

2D6Resultat
2Calor asfixiant
Alguns jugadors es desmaien amb la calor insuportable! D3 jugadors seleccionats aleatòriament de cada equip que es troben al terreny de joc quan acaba una jugada (drive) es col·loquen al quadre de Reserves. Aquests es perdran la propera jugada (drive).
3Astrogranit en fusió
No només els jugadors es veuen afectats per la calor, fins i tot el terreny de joc s’està fonent! Pot ser la calor, o pot ser els peus enganxifosos, però els jugadors estan lluitant per moure’s! El nombre de caselles addicionals que un jugador pot intentar fer es redueix en un (fins a un mínim d’un).
4-10Condicions perfectes
Encara fa calor, però no tant com fa darrerament! Un dia (tolerablement) càlid, sec i lleugerament tapat ofereix les condicions perfectes per a Blood Bowl.
11Raigs cegadors
No hi ha cap núvol als cels clars i blaus i la resplendor implacable del sol deixen els jugadors tapant-se i ombrejant-se els ulls. Aplica un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova amb la seva habilitat de passi. A més, només es poden realitzar accions de passada ràpida i curta.
12Monsó
Una ràfega sobtada de pluja torrencial i forts vents colpeja el terreny de joc, fent que la pilota sigui relliscosa i erràtica. Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova d’Agilitat per capturar (catch) o agafar la pilota, o per intentar interferir amb un passi. A més, quan la pilota es desvia (scatters), es mou quatre vegades des de la casella on es va col·locar abans d’aterrar, en lloc de les tres habituals.

TARDOR

2D6Resultat
2Campo escampat de fulles
A intervals regulars s’han amuntegat enormes fulles per tot el terreny. Sembla terrible, però són suaus per aterrar! Quan un jugador cau o és derrocat, l’entrenador de l’equip contrari ha d’aplicar un modificador -1 quan fa una tirada d’armadura contra ell.
3Fresco de tardor
L’hivern s’acosta ràpidament i els jugadors són reticents a deixar l’escalfor confortable de la banqueta. Durant la seqüència de finalització de la jugada (Drive), apliqueu un modificador -1 al tirar per veure si un jugador es recupera de ser KO.
4-10Condicions perfectes
No fa gaire calor, però, de nou, no fa gaire fred: el clima ideal de Blood Bowl! Una tarda agradable de tardor ofereix les condicions perfectes per a Blood Bowl.
11Ploure a bots i barrals
Un xàfec torrencial deixa els jugadors xops i la pilota molt relliscosa! Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova d’Agilitat per capturar (catch) o agafar la pilota (pick-up), o per intentar interferir amb una passada.
12Vents forts
Si no fos pels vents, seria un dia preciós. La pilota no es desvia amb normalitat. En canvi, després de col·locar la puntada, l’entrenador de l’equip de puntada tira un D8 per determinar la direcció en què bufa el vent:
D8 – DIRECCIÓ DEL VENT
1-2 Cap a la Zona Final de l’equip de puntada.
3-4 Cap a la zona final de l’equip receptor.
5-6 Cap a la línia de banda a l’esquerra de l’equip de puntada.
7-8 Cap a la línia de banda a la dreta de l’equip de puntada.
A continuació, col·loqueu la plantilla de llançament sobre la casella on s’ha col·locat la puntada, amb la fletxa central (3-4) apuntant en la direcció en què bufa el vent. Aleshores, la puntada es desvia en una direcció determinada fent rodar un D6 i fent referència a la plantilla de llançament. A més, el nombre de caselles que es mou la pilota es determina fent rodar un D8, en lloc d’un D6.

HIVERN

2D6Resultat
2Vents Freds
Els aficionats tremolen a la grada mentre un vent fred i cruel bufa constantment pel camp. Aplica un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova amb la seva habilitat de passada. Als jugadors també els costa més motivar-se i tornar al terreny de joc. A més, durant el pas 2 de la seqüència de finalització de la jugada (drive), apliqueu un modificador -1 en tirar per veure si algun jugador de la banqueta de KO es recupera.
3Gelant
Un fred sobtat fa que el terra sigui tan dur com el granit (i no la varietat “astro” a la qual estan acostumats els jugadors). Quan un jugador cau o és derrocat, l’entrenador de l’equip contrari ha d’aplicar un modificador +1 quan fa una tirada d’armadura contra ell.
4-10Condicions perfectes
Fa força fred i amenaça de pluja (o neu), però tenint en compte l’època de l’any, les condicions són gairebé perfectes per a Blood Bowl.
11Neu intensa
La neu es força profunda, el que fa que sigui molt difícil el córrer i picar algú! Quan un jugador realitza una jugada de Placatge com a resultat d’una acció de Blitz (però nomes en aquesta situació), la seva característica de Força es redueix en 1 quan la compari amb la força del objectiu de l’acció de Placatge.
12Tempesta de neu
Les condicions de congelació i les fortes caigudes de neu fan que el peu sigui traïdor. Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador intenti avançar una casella addicional. A més, la mala visibilitat significa que només es poden intentar passades ràpides i curtes.

SUBTERRANI

2D6Resultat
2Bombolleig des de baix
Els jugadors estan horroritzats quan un líquid viscós comença a filtrar-se des de sota. Tant si es tracta d’un fenomen natural, com del resultat d’un sabotatge o d’un avís terrible que els estadis no tenen lloc a sobre de les canonades de clavegueram, definitivament no és agradable. Tots els jugadors del terreny de joc resten 1 del seu MA.
3Ombrívol
Es necessari canviar les torxes, i les ombres augmenten. Tots els passis llargs i les bombes llargues pateixen un -1 addicional a la tirada.
A més, quan un jugador intenta avançar caselles extra (GFI) per una segona o subseqüent vegada durant la seva activació tenen un modificador de -1 adicional.
4-10Condicions perfectes
Pot ser que falti la llum del sol, però les condicions són gairebé perfectes per a Blood Bowl.
11Guèisers tèrmics
El vapor comença a xiular des de les esquerdes del sòl, seguit de potents gotes de vapor. Si un jugador del teu equip cau o és tirat a terra, tira un D6. En un resultat d’1, obren un guèiser tèrmic. Aquest jugador és immediatament catapultat per l’aire. Tracteu immediatament aquest jugador com si fos llançat (com si tingués la característica Right Stuff) per un altre jugador (amb l’habilitat de llançar company d’equip) i tracteu la qualitat del llançament com a terrible.
12Activitat sísmica
“Uh oh… va ser un tremolor?” Tira un D6 al final de cada torn d’equip, afegint 1 al resultat per a cada jugador al terreny de joc amb una Força de 5 o més. En una tirada de 6+, les roques cauen des de dalt. Els dos entrenadors tiren els daus. L’entrenador que treu més baix selecciona aleatòriament un dels seus jugadors d’entre els que estan al terreny de joc. Aquell jugador és copejat per una roca que cau i és abatut (Knocked Down). Si la baixada dóna lloc a un empat, no torneu a rodar. En canvi, els dos entrenadors han de seleccionar aleatòriament un jugador per ser colpejat per una pedra que cau.

SELVA PRIMORDIAL

2D6Resultat
2Lloeu els déus del sol
El sol colpeja el dosser de la selva, convertint l’aire de sota en un forn i convertint el terra en roca! Si un jugador cau mentre corre, aplica un modificador +1 a la tirada d’armadura. A més, apliqueu també totes les regles de condicions meteorològiques de l’onada de calor.
3Onada de calor
Un dia gloriós, però a mesura que la calor comença a augmentar, els jugadors es fa més difícil empènyer-se. Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador intenti avançar una casella addicional (GFI). Als jugadors també els costa més motivar-se i tornar al terreny de joc. A més, durant el pas 2 de la seqüència de finalització de la jugada, apliqueu un modificador -1 en rodar per veure si algun jugador de la banqueta KO es recupera.
4-10Condicions perfectes
És boig i els mosquits estan fora, però, en cas contrari, fa un temps perfecte de Blood Bowl.
11Pluges de la selva
Està plovent aquelles gotes de pluja grans i grasses de la selva, fent que la pilota sigui relliscosa i difícil d’agafar. Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova d’Agilitat per capturar o agafar la pilota, o sempre que un jugador intenti interferir amb una passada.
12Monsó tropical
Les làmines de pluja s’aboquen a través de la copa de l’arbre creant una paret d’aigua, el sòl es torna pantanós i la visibilitat es redueix molt. Mentre el monsó persisteix, només es poden provar accions de passada ràpida o de passada curta i el nombre de caselles que un jugador pot intentar avançar extra es redueix en una (fins a un mínim d’1).

CEMENTIRI

2D6Resultat
2Locals enfadats
Una turba enfadada de locals ha arribat a l’estadi buscant el Nigromant de la ciutat. Incapaços de trobar la criatura, decideixen que s’ha disfressat com un dels jugadors! Els dos dos entrenadors tiren els daus. L’entrenador que treu més baix selecciona aleatòriament un dels seus jugadors d’entre els que estan al terreny de joc. Aquest jugador és immediatament retirat del terreny de joc i col·locat a la casella de Reserves, on s’amagarà fins al final del joc, o fins que aquesta condició meteorològica sigui substituïda per una altra.
Si la tirada dóna lloc a un empat, no torneu a tirar. En canvi, els dos entrenadors han de seleccionar aleatòriament un jugador per amagar-se dels locals. Si aquesta condició meteorològica es torna a donar, aquest procés es repeteix. Els locals no són sinó generosos en la seva sospita equivocada dels jugadors!
3Boira
Ha baixat una autèntica sopa de pèsols, reduint la visibilitat a gairebé res! Mentre la boira persisteix, només es poden provar accions de passada ràpida o de passada curta i el nombre de caselles que un jugador pot intentar avançar es redueix en una (fins a un mínim d’1). A més, és molt menys probable que l’àrbitre detecti qualsevol joc brut que es produeixi. Mentre aquestes condicions meteorològiques estiguin vigents, els jugadors no poden ser expulsats per cometre una falta, encara que facin un doble natural a la tirada d’armadura o a la tirada de lesions.
4-10Condicions perfectes
És una mica ombrívol i hi ha una forta insinuació de veus febles xiuxiuejant massa en veu baixa per ser escoltades, però en cas contrari és el clima perfecte de Blood Bowl.
11Ploure a bots i barrals
Un xàfec torrencial deixa els jugadors xops i la pilota molt relliscosa! Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova d’Agilitat per capturar o agafar la pilota, o per intentar interferir amb una passada.
12Llamp
Els trons sonen i el cel nocturn s’il·lumina amb llamps regulars. Al final de cada torn d’equip, tira un D6. En una tirada d’1, un únic jugador seleccionat a l’atzar de l’equip actiu és colpejat per un llamp i immediatament és derribat. Quan un jugador és derribat per un llamp, pots aplicar un modificador +1 a la tirada d’armadura o a la tirada de lesions. Aquest modificador es pot aplicar després que s’hagi fet la tirada.

TERRA ERMA I DESOLADA

2D6Resultat
2Tremolors
El terra tremola i tremola constantment. Al final de cada torn d’equip, tira un D6 per a cada jugador dempeus de l’equip actiu que està actualment al terreny de joc. En una tirada d’1, aquest jugador perd l’equilibri i es col·loca prone.
3Ploure a bots i barrals
Un xàfec torrencial deixa els jugadors xops i la pilota molt relliscosa! Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova d’Agilitat per capturar o agafar la pilota, o per intentar interferir amb una passada.
4-10Condicions perfectes
No fa gaire calor, però, de nou, no fa gaire fred: el temps ideal per jugar a Blood Bowl!
11Bombes de lava
Un volcà local està entrant una mica en erupció, fent que ploguin grumolls de roca volcànica durant quilòmetres al voltant. Mentre aquesta condició climàtica està vigent, es considera que tots els jugadors tenen el tret “Bone Head“, que els representa constantment mirant cap al cel per evitar ser cops per trossos inesperats de caiguda de roca.
12Vents forts
Si no fos pels vents, seria un dia preciós. La pilota no es desvia amb normalitat. En canvi, després de col·locar la puntada, l’entrenador de l’equip de puntada tira un D8 per determinar la direcció en què bufa el vent:
D8 – DIRECCIÓ DEL VENT
1-2 Cap a la Zona Final de l’equip de puntada.
3-4 Cap a la zona final de l’equip receptor.
5-6 Cap a la línia de banda a l’esquerra de l’equip de puntada.
7-8 Cap a la línia de banda a la dreta de l’equip de puntada.
A continuació, col·loqueu la plantilla de llançament sobre la casella on s’ha col·locat la puntada, amb la fletxa central (3-4) apuntant en la direcció en què bufa el vent. Aleshores, la puntada es desvia en una direcció determinada fent rodar un D6 i fent referència a la plantilla de llançament. A més, el nombre de caselles que es mou la pilota es determina fent rodar un D8, en lloc d’un D6.

MUNTANYOS

2D6Resultat
2Vents de Força creixent
El vent és increïblement fort que fa impossible el joc de passada i fins i tot afecta el llançament! Mentre aquesta condició meteorològica estigui en vigor, ignoreu el pas 2 de la seqüència d’inici de la jugada; no és possible que es resolgui un patada i es produeix automàticament un touchback. A més, mentre aquesta condició meteorològica estigui vigent, no es poden dur a terme accions de passi ni de llançament de companys d’equip.
3Molt assolellat
Un dia gloriós, però el cel clar i la llum del sol brillant interfereixen amb el joc de passada! Aplica un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova amb la seva habilitat de passada
4-10Condicions perfectes
Fa força fred i amenaça de pluja (o neu), però tenint en compte l’època de l’any, les condicions són gairebé perfectes per a Blood Bowl.
11Tempesta de neu
Les condicions de congelació i les fortes caigudes de neu fan que el peu sigui traïdor. Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador intenti Avançar una casella addicional. A més, la mala visibilitat significa que només es poden intentar passades ràpides i curtes.
12Tempesta de gel
Fa molt fred, tan fred que està plovent trossos de gel! El gel al terreny de joc és tan traïdor que cap dels jugadors està disposat a afanyar-se, per molt que cridi el seu entrenador! Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador intenti Avançar una casella addicional. A més, tots els jugadors del camp resten 1 del seu MA.

COSTANER

2D6Resultat
2Vents de Força creixent
El vent és increïblement fort que fa impossible el joc de passada i fins i tot afecta el llançament! Mentre aquesta condició meteorològica estigui en vigor, ignoreu el pas 2 de la seqüència d’inici de la jugada; no és possible que es resolgui un patada i es produeix automàticament un touchback. A més, mentre aquesta condició meteorològica estigui vigent, no es poden dur a terme accions de passi ni de llançament de companys d’equip.
3Vents forts
Si no fos pels vents, seria un dia preciós. La pilota no es desvia amb normalitat. En canvi, després de col·locar la puntada, l’entrenador de l’equip de puntada tira un D8 per determinar la direcció en què bufa el vent:
D8 – DIRECCIÓ DEL VENT
1-2 Cap a la Zona Final de l’equip de puntada.
3-4 Cap a la zona final de l’equip receptor.
5-6 Cap a la línia de banda a l’esquerra de l’equip de puntada.
7-8 Cap a la línia de banda a la dreta de l’equip de puntada.
A continuació, col·loqueu la plantilla de llançament sobre la casella on s’ha col·locat la puntada, amb la fletxa central (3-4) apuntant en la direcció en què bufa el vent. Aleshores, la puntada es desvia en una direcció determinada fent rodar un D6 i fent referència a la plantilla de llançament. A més, el nombre de caselles que es mou la pilota es determina fent rodar un D8, en lloc d’un D6.
4-10Condicions perfectes
Ni massa fred ni massa calor. Un dia càlid, sec i lleugerament tapat ofereix les condicions perfectes per a Blood Bowl.
11Pluja torrencial
Un xàfec torrencial fa que la pilota sigui relliscosa i difícil d’agafar. Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova d’Agilitat per capturar o agafar la pilota, o per intentar interferir amb una passada. A més, la mala visibilitat significa que només es poden intentar passades ràpides i curtes. Finalment, tots els jugadors del camp resten 1 del seu MA. Tanmateix, aquests xàfecs extrems poques vegades duren molt. Durant la seqüència de finalització de la jugada, després del pas 2 però abans del pas 3, torneu a rodar a la taula del temps.
12Tempesta de neu
Les condicions de congelació i les fortes caigudes de neu fan que el peu sigui traïdor. Apliqueu un modificador -1 cada vegada que un jugador intenti avançar una casella addicional. A més, la mala visibilitat significa que només es poden intentar passades ràpides i curtes.

DESERTIC

2D6Resultat
2Calor asfixiant
Alguns jugadors es desmaien amb la calor insuportable! D3 els jugadors seleccionats aleatòriament de cada equip que es troben al terreny de joc quan acaba un drive es col·loquen al quadre de Reserves. S’han de perdre el proper drive.
3Molt assolellat
Un dia gloriós, però el cel clar i la llum del sol brillant interfereixen amb el joc de passada! Aplica un modificador -1 cada vegada que un jugador faci una prova amb la seva habilitat de passada.
4-10Condicions perfectes
Encara fa calor, però és suportable! Calent i sec, però amb una brisa suficient per treure la vora fa que les condicions ideals de Blood Bowl.
11Vents forts
Si no fos pels vents, seria un dia preciós. La pilota no es desvia amb normalitat. En canvi, després de col·locar la puntada, l’entrenador de l’equip de puntada tira un D8 per determinar la direcció en què bufa el vent:
D8 – DIRECCIÓ DEL VENT
1-2 Cap a la Zona Final de l’equip de puntada.
3-4 Cap a la zona final de l’equip receptor.
5-6 Cap a la línia de banda a l’esquerra de l’equip de puntada.
7-8 Cap a la línia de banda a la dreta de l’equip de puntada.
A continuació, col·loqueu la plantilla de llançament sobre la casella on s’ha col·locat la puntada, amb la fletxa central (3-4) apuntant en la direcció en què bufa el vent. Aleshores, la puntada es desvia en una direcció determinada fent rodar un D6 i fent referència a la plantilla de llançament. A més, el nombre de caselles que es mou la pilota es determina fent rodar un D8, en lloc d’un D6.
12Tempesta de sorra
Les sorres canviants s’han mogut en una violenta tempesta de sorra i la visibilitat es veu greument afectada. Mentre aquesta condició climàtica estigui vigent, no es poden realitzar accions de Passi ni de Llançar a un company d’equip, i cap jugador pot intentar córrer (GFI). A més, l’àrbitre s’ha retirat a l’interior i ni tan sols es molesta a fingir que està vigilant l’acció! Mentre aquestes condicions meteorològiques estiguin vigents, els jugadors no poden ser expulsats per cometre una falta, encara que facin un doble natural a la tirada d’armadura o a la tirada de lesions.