Feliç dia de l’orgull “Friki”

Jo hi vaig ser-hi

Dibuix Original de Manel Fontdevila

Cada 25 de maig es celebra el dia de l’orgull Friki, col·lectiu amb el qual m’identifico “orgullosament” valgui la redundància. Entre d’altres coses aquesta data commemora l’estrena de “Star Wars Episode IV, A new hope” als Estats Units al 1977. A Espanya s’estrenava el 7 de novembre de 1977 (curiosament el dia del meu aniversari).

I és un dia que no oblidaré mai, vam anar a l’estrena d’aquella pel·lícula de ciència ficció de la que tothom parlava. Unes lletres que van allunyant-se de la pantalla, una nau atacada per un destructor de forma triangular, l’assalt a la nau rebel, la porta essent forçada, els soldats amb armadures blanques, els trets de raigs làser i, finalment, la figura fosca de Darth Vader apareixent enmig del fum … Una llegenda havia nascut!!

I jo hi va ser!!

Feliç dia a tothom!!